Nieuwe Sigma Contemporary lenzen Leave a comment

SIGMA komt in januari 2021 met een nieuw concept en drie nieuwe serie objectieven in het Contemporary assortiment de “i-series”: premium compact prime objectieven voor fullframe mirrorless camera’s van Sony E-mount en L-mount.

Met deze introductie speelt Sigma in op de groeiende vraag naar compacte objectieven die in gebruik aansluiten bij de gebruikerservaring die men verwacht bij high-end mirrorless camera’s.

De objectieven hebben uiteraard weer de zeer hoge optische prestaties die men van Sigma gewend is en hebben daarnaast een geheel metalen behuizing. Kosten nog moeite zijn gespaard en aan veel details is gedacht. Zo zijn de focusring en zonnekap voorzien van groeven die er stuk voor stuk zijn ingeslepen, hierdoor is de bediening nog veel makkelijker.

Ook is de focus switch AF/MF een kwartslag gedraaid voor betere bediening.

De objectieven hebben een metalen behuizing. Naast de standaard bijgeleverde kunststof lensdop is daarom nu ook standaard een magnetische lensdop bijgeleverd. Een handige lensdophouder voor het bewaren van deze lensdop tijdens het fotograferen is optioneel verkrijgbaar.

De drie nieuwe objectieven zijn de:
• SIGMA 24mm F3.5 DG DN Contemporary
• SIGMA 35mm F2.0 DG DN Contemporary
• SIGMA 65mm F2.0 DG DN Contemporary

Ondanks de hoogwaardige specificaties en afwerking, is SIGMA erin geslaagd een compacte en aantrekkelijke prijs te realiseren.

De 35mm en de 65mm zijn begin januari 2021 beschikbaar, de 24mm is eind januari beschikbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.